KimmoToroska Sanottavaa

Soo soo lapset, ei saa puhaltaa ilmapalloja EU kieltää

No jos saunapuukielto oli "uutisankka", niin mikäs se tämä uusi EU-direktiivi sitten onkaan, eli alle 8 vuotiaat lapset eivät saa puhaltaa ilmapalloja ilman vanhempien valvontaa ??

Onkohan asiasta tilastoja, kuinka monta alle 8 vuotiasta lasta on ennen tätä direktiiviä siis kuollut puhaltaessaan ilmapalloja ??

Kuka asiaa ensinnäkin valvoo ja mikä on tuomio, jos lapsi on löytänyt ilmapallon kotoaan ja salaa on siihen puhaltanut, pitääkö siis vaikkapa naapurin, jos siis asian nähnyt, soittaa poliisille vai mitä ??

No siis hieno ajatus suojella lapsia, mutta kyllä taas on tehty hyttysen tuhnusta lehmän läjä, eli ei tolkun tolkkua asiassa (taaskaan).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

JP Heino

Internet on siitä kiva paikka, että asioita pystyy varmistamaan jos haluaa riittää.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/ilmapal...

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

JP, mutta kumpi näistä uutisista onkaan totta ja kumpi ei ? Sitä ei todellakaan varmaksi tiedetä.

Käyttäjän MaijaVehvilainen kuva
Maija Vehviläinen

No, valitettavasti puhalluskielto oli uutisankka niin ikään. EU ei kieltänyt lapsia puhaltamasta ilmapalloja, vaan määräsi pakkauksiin merkinnät.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/116719-eu-parlamen...

Antti Jokinen

Juu, joka paikkaan vaan merkintä, autoihin voisi kanssa laittaa merkinnän, että tälläisella voit ajaa ihmisen kuoliaaksi, niin kuin meinasi minulle käydä, kun tänään suojatietä ylitin. Ja pullapussiin kanssa tukehtumisvaaramerkki. Mutta siinä pullapussissa pitäisi varmaan olla kaksinkertainen merkintä, sillä sisältö ja pussi voi aiheutta tukehtumisvaaraa.

Tuli vaan mieleen, että kuinkahan monelle eu-virkamiehelle maksetaan palkkaa näistä kieltomerkintöjen aikaansaamisesta?

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

Juu pullapussissa vois olla vielä varoitus lihavuuden aiheuttamisesta ym:)
Nää on niin järjettömiä ehdotuksia, ettei niitä voi käsittää tällainen pieni suomalainen ihminen mitenkään.

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

No Hassin kommentteihin en usko kyllä pätkääkään, saattaa olla tämä Hassin uutinen se uutisankka ennemmin, kuin tuo ilmapallouutinen.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

En haluaisi, että lapset puhaltelisivat kaikkia kodin nurkista löytyviä "ilmapalloja".

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

Ankka tai ei, katsotaanpa vaan, niin tulee kyllä maininta ilmapallopussin kylkeen asiasta :)

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Muistaisitte nyt hyvät Persut, että kaupallinen lehdistö ei kaihda ankkoja eikä valheita saadakseen juttujaan kaupaksi.

Sitä se on, sananvapaus: pitää olla tarkkana mihin sanaan uskoo.

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

Kuulehan Mark, onko siis niin, että ne missä kielletään tällaiset jutut ovat vain ja ainoastaan totta ja ne mitä me uskotaan on ainoastaan valetta ????
Et todellakaan tiedä, onko kyseinen EU-direktiivi tulossa vai ei ja onko uutinen totta vai ei, etkä myöskään tiedä, että onko sen kieltävä juttu totta vai itse se ankka !!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Sinäpä sen sanoit. Mutta jos lähteenä on pelkästään joku roskalehden lööppi eikä muuta, voi asiasta olla jo aika varma.

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska Vastaus kommenttiin #15

Hmmm, mikä siis on roskalehti ja mikä ei (seiska,hymy)?? Käsittääkseni tämä uutinen ei ollut minkään ns roskalehden uutisena, vaan aivan muualla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Persut lienevät parhaiten tunteneet omassa nahassaan kaupallisen lehdistön ankkajahdin, sitä seuraavan sopulilauman ja riemuitsevan mielensäpahoittajien armeijan ;-)

Onneksi Savon Sanomillakin on sananvapaus, eikä sen ole pakko pyytää lupaa propagandaministeriöstä uutishankintansa taustoituksesta. Oikaisun se kai sentään tekee itse? Turun Sanomat ei aina... ;-)

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

Savon sanomilla toki sananvapaus ja oikaisu mahdollisuus ;)

Janne Hilden

Ei EU ole ainoa varoituksia "pursuava" yhteisö.

Aina myös naureskellaan amerikkalaisten innolle merkitä kaikki tuotteensa varoitustekstein - "Objects in mirror are closer than they appear"

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

No USA on jo ääripää noissa varoitusteksteissä, mutta siellä on menty siihen siksi, että jos tavarassa ei jotain mahdotontakin lue, niin joku tekee kyseisellä tavaralla aivan päätöntä ja vahingoittaa itseään, tai jotain toista ja sen jälkeen vetää tavaran tehneen tahon oikeuteen ja vaatii miljoonia dollareita korvaukseksi ja yleensä jopa voittaa kyseiset oikeudenkäynnit :)

Joel Leshko

"No jos saunapuukielto oli "uutisankka", niin mikäs se tämä uusi EU-direktiivi sitten onkaan,"

Se on toinen uutisankka.

(On se kumma, etteivät persut opi mitään niistä kaikista uutisankoista "kurkunkäyryysddirektiiveineen", joita on yritetty heittää ilmoille lehtien myynnin tehostamiseksi.)

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

Joel, tai mikä lietkään, niin kenties se kieltävä uutinen onkin se uutisankka, eikä tämä ilmapallokielto !
Vai onko sinulla aivan saletti todiste omalle väitteellesi !
Hassin puheisiin ei todellakaan kannata näissä asioissa välttämättä luottaa yhtään sen enempää, kuin epäillä varsinaista uutistakaan.

Toni Selkälä

No, varsinainen "uutinen" on kahden vuoden takaa brittilehdissä levinnyt huhu, jonka EU on omissa tiedonannoissaan oikaissut. Esimerkiksi Toy Safety Directive 2009/48/EC: An explanatory guidance document kirjoittaa:

"According to article 18 of the TSD a Risk/Hazard assessment shall be carried out to determine the risks/hazards of a toy. [...] The residual risks should be described through adequate warnings and/or instructions for use. E.g. [...] [f]or latex balloons there must be a warning that children under 8 years must be supervised and broken balloons should be discarded." (s. 35)

Olikos vielä muuta?

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

Sitäpaitsi se kurkkudirektiivi oli olemassa, mutta on kumottu jo, tietoa myös sinne !

Toni Selkälä

-- joo, mutta varsinainen kurkkudirektiivi (itse asiassa kyse taitaa olla kurkkuasetuksesta, eli Komission asetus (ETY) N:o 1677/88, annettu 15 päivänä kesäkuuta 1988, kurkkujen laatuvaatimuksista) ei varsinaisesti käsitellyt sitä saako kurkku olla suora, väärä tai mutkainen saadakseen olla myynnissä vaan sitä, mitä tarkoittaa esimerkiksi ensimmäisen laatuluokan kurkku. Syytkin olivat melko ilmeiset, sillä kurkkuja myytiin (ja myydään) esim. laatikoittain, jolloin kovasti mutkaiset kurkut vievät enemmän tilaa kuin ne vähemmän mutkaiset. Tämä ei toki estä niiden myyntiä vaan ainoastaan määrittää niiden laatuluokan. Loogista, eikö totta?

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska Vastaus kommenttiin #22

No voihan kiesus sun selitystäsi, vai siksi, että laatikkoon mahtuu paremmin, mietis nyt itsekin kommenttiasi.

Toni Selkälä

Pitää tässä sen verran huomauttaa, että yksi Euroopan huonoimmista standardien lähteistä turvallisuuden kannalta on juurikin leludirektiivi. Esimerkiksi lelupyssyjen äänen tasot ovat ihan "turvallisissa" CE-merkityissä pyssyissäkin monesti tasolla, joka voi aiheuttaa kuulovaurion. Samoin ympäri Eurooppaa on parin vuoden takaa lukuisia esimerkkejä mm. lelunuolien imukuppeihin tukehtumisesta.

Mitä taas tulee viittaamaasi uutiseen niin sitä en kyllä mistään EU-tietokannasta kyllä löydä, joten taustalla taitaa olla enemmänkin uutisankka kuin varsinainen totuus. Varoitustekstit itsessään tietenkin ovat hieman hassu ratkaisu turvallisuuden ongelmaan, koska jopa unionin standardeja valvova komitea itse katsoo, ettei kukaan lue varoituksia (tämä ei kuitenkaan estä sitä, etteikö varoitustekstien puuttuminen maan omalla kielellä olisi peruste vetää tuotetta pois markkinoilta).

Mutta joo, lelut eivät ole turvallisia ja tällainen "Eurooppa on pahis" ja "sääntely on ikävää" tyyppinen argumentaatio on täysin irtaantunut kaikesta todellisuudesta. Kyllä, lelut ovat vaarallisia. Ja kyllä, on ihan hyvä asia koittaa tehdä leluista turvallisempia. Ja ei, EU:ssa ei olla idiootteja.

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

Onhan se vaan ihme juttu, kuinka kummassa ihmiset ennen EUta ovat voineet selvitä hengissä, lapsena saati aikuisiässä.
Ja kyllä EU:ssa ollaan idiootteja, oletkohan saanut tartunnan jo itsekin ;)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Mehän ollaan kohta kuin ameriikassa.

Kieltolappuja jaellaan jos ja vaikka miten.

Eikös siellä ole polkupyörissäkin kieletolaput, ettei saa ajaa kerrostalonkatolla, putoamisen vaara.

;)

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

Heh, totteleekohan ne niitä ;)

Toimituksen poiminnat