KimmoToroska Sanottavaa

Hallituksen harmaantalouden torjunnan hyttysen pie.. !

Voihan ..... Johannes Koskinen (sdp), siis eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja sanoo, että tämä yritysten MUSTALISTA ei riko perustuslakia ???

No vaikka ei rikkoisikaan, niin rikkoo paljon paljon muuta, vaikkapa sen yrittäjän elämän ja siinä samalla mahdollisten työntekijöiden elämän !

Kyseessä siis tämä "harmaantalouden vastainen lista", eli kaikki yritykset, joilla syystä tai toisesta kertyy 5000€ tai enemmän verovelkaa, joutuvat mustalle listalle ja se taas aiheuttaa sen, että kyseiseltä yritykseltä ei listalle joutumisen jälkeen tilata oikeastaan mitään palveluja, eli yritys ajetaan hallituksen toimesta loppuun !

No, toki osalla yrityksiä tarkoituksellista verojen maksamattomuutta, mutta 95% listalle joutuvista pienyrityksistä aivan tavallisia kaikkensa antavia yrityksiä, jotka esimerkiksi tilauskannan väliaikaisesta romahtamisesta johtuen ovat joutuneet verot jättämään maksamatta, jotta pystyy työntekijöille palkat maksamaan, joutuu pulaan tuollaisesta summasta ! Oikeinko ? Ei !

Siksi varsinkaan ei oikein, koska verottaja ei puutu näihgin oikeisiin harmaantalouden yrityksiin, jotka siis suuryrityksiä ja siirtävät toimintaansa veroparatiiseihin, tai kirjanpidollisesti näyttävät maksavan muualle veronsa ! Tuollaiseen hallituksen pitäisi puuttua, eikä lillukan varsiin, johon puuttumisella ainoastaan saadaan aikaiseksi erittäin paha taloudellinen ongelma ja lisää työttömyyttä !

Lisäksi, kuka suojelisi pienyrittäjän oikeusturvaa ? Ei näillä näkymin kukaan !

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Bai Hu

Koko harmaatalous on suomalaisen yhteiskuntamallin luomus, joka häviää kuin itsestään, kun yritysmaailman poliittisesti motivoituneesta ohjauksesta ja sääntelystä luovutaan yhdessä korporativististen käytäntöjen kanssa. Suomessa keskitytään vain torjuntaan ymmärtämättä, että koko ongelma on kotikutoinen ja se häviää muuttamalla yhteiskunnan käytäntöjä kohti libertariaanisempia käytäntöjä. Ei sillä, että säilytetään nykyiset demokratiaa halveksivat käytännöt sosialidemokraattiseen yhteiskuntajärjestykseen tukeutuen.

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

Muuten helppo samaistua tuohon tekstiisi, mutta ei kait harmaatalous nyt kuitenkaan suomalaisen yhteiskunnan luomus ole, onhan sitä myös muualla maailmallakin, eikä se varmaankaan täältä meiltä ole lähtöisin ;)

Bai Hu

No Suomessa sen on synnyttänyt Suomen kotoiset käytännöt. Ja muuallakin se on syntynyt aivan vastaavista syistä. Siinä vaiheessa, kun yritykset kokevat, että yhteiskunta asettaa niille liiaksi taloudellisia velvoitteita yhteiskunnallisin motiivein ja yhteiskunta pyrkii turhalla sääntelyllä ohjaamaan yritysten toimintaa, yleensä syntyy tarve ravistella itsensä vapaammaksi. Yritykset kuitenkin toimivat nykyään globaalissa kapitalismissa eikä siinä toimintaympäristössä suljetun yhteiskunnan tavat enää toimi. Oli poliitikoilla sitten kuinka kova tarve valtaan hyvänsä. Suomalaisen yhteiskunnan alkaisi olla aika opiskella sitä, että yritykset päästetään irti yhteiskunnan aivan turhasta ohjauksesta ja sääntelystä ja yritysten annetaan tehdä sitä, mitä ne parhaiten osaavat. Ja työllistää.

Toimituksen poiminnat