KimmoToroska Sanottavaa

"Lähimaksaminen" tulevaisuuden turvattomuutta ?

Kortilla maksettaessa jää PIN koodin näpyttely pikkuostoksissa (alle 25€) unholaan suurelta osin jo vuonna 2015, tälläkin hetkellä jo noin puolimiljoonaa hipaisukorttia liikenteessä.

Tilalle tulee siis pankkikortin vieminen lähelle maksupäätettä, jolloin pääte lukee kortin ja hyväksyy maksun, kuulostaa helpolta ja vaivattomalta, mutta mutta ...

Kuka suojelee asiakasta väärinkäytöltä ?

No nyt jo ensimmäiset sanovat, että kyllä suojauksia keksitään, toki keksitäänkin, mutta väärinkäyttäjät ovat aina askeleen edellä suojauksia.

Käytännössä tämä hipaisumaksu on erittäin epäluotettava tapa, kuka esimerkiksi pystyy takaamaan, etteivät rikolliset saa aikaiseksi laitteita, jotka kulkevat mukana ja väentungoksessa ottavat maksuja kaikilta hipaisuominaisuuksilla olevilta korteilta ?  Kukaan ei pysty asiaa takaamaan, toki voi kuulostaa utopialta, mutta valitettavasti todellinen ongelma tulee olemaan.

Seuraavaksi väitetään, että kyseessä vain pienet summat, aivan, mutta pienistäkin summista tulee lopulta isoja ja lisäksi jopa tuo 25€ kerta menetys voi olla suuri joillekin ja saahan noston tehtyä toistuvasti, jolloin menetys voikin olla jo erittäin huomattava !

Pankit perustelevat kortin käyttöön ottoa nopeudella, mutta onko oikeasti kenelläkään niin kiire mihinkään, että sen 10-20 sekuntia PIN koodin näpyttelyyn vievää aikaa ei tulevaisuudessa ole varaa käyttää ? Ei ole.

 

 

http://yle.fi/uutiset/maksaminen_kassalla_mullistuu_nappailyn_sijaan_hip...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

Oma,Nordean,korttini vanhenee 05/15,toivottavasti seuraava kortti on hipaisu sellainen.
Hyvä uudistus kaikenkaikkiaan.

Mitä tulee noihin uhkakuviin turvallisuudesta,niin jokainen on itse vastuussa omasta kortistaan,nytkin.

Mielikuva skannerimiehistä skannaamassa jengin perseitä,povea,käsilaukkuja,tai missä nyt lompakkoa pidätkin,aiheutti kyllä tahattoman naurunpurskahduksen.

Ps. Kortti varmasti hankitaan ihan vapaaehtoisesti,kukaan pakota.

Toimituksen poiminnat