KimmoToroska Sanottavaa

Kuka kuuntelee suomalaista vähävaraista ???

YLE uutiset tänään 8.7-15 aamupäivällä kertoo, että Kreikassa tällä hetkellä vähävaraiset ja eläkeläiset eivät pysty kaikkia lääkkeitään ostamaan ja siksi apteekkeihin on avattu tilejä, eli voivat ostaa lääkkeitä velaksi.
No kuinkas Suomessa ? 
Täällä ollut tilanne jo pitkään niin, että sama ryhmä, eli vähävaraiset ja eläkeläiset eivät aina lääkkeitään pysty ostamaan, mutta ei toivoakaan, että velaksi saisi !!
Lisäksi samoissa uutisissa kerrottiin, että osa kreikkalaisista joutuu turvautumaan ruoka-apuun, koska ei ole käteistä ??
Kuinkas Suomessa, täällä on jo vuosikausia suuri määrä suomalaisista joutunut turvautumaan ruoka-apuun, koska ei ole varaa ostaa ruokaa ja määrä jatkaa kasvamistaan apua tarvitsevista !!
Kuka siitä huolestunut ? 
Eivät ainakaan ne, jotka murehtivat toisen maan kansalaisista, eivätkä tajua, että meillä Suomessa asiat jo vuosikausia olleet siinä tilassa !
MURRRR

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kukaan poliitikko ei kuuntele köyhiä, koska köyhät eivät äänestä.

Pekka Pylkkönen

Pitäisi ehkä ruveta tiedottamaan siitä että meillä on olemassa toimeentulotuki joka tarjoaa melko hyvätasoisen peruselämisen kustannukset sekä maksaa kaikki tarvittavat lääkärin määräämät lääkkeet ja muut terveydenhuollon kustannukset.

-Laki toimeentulotuesta

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" meillä on olemassa toimeentulotuki joka tarjoaa melko hyvätasoisen peruselämisen kustannukset sekä blaablaablaa"
*******************************************************************
Jota ei osata kaikkein heikko-osaisimpien puolesta käyttää eli so what. Kyllä tuota kärjistettynä juoppo osaa ja kehtaa käyttää, vaan väliinputoajat elävät karusti.

http://yle.fi/uutiset/monet_huono-osaiset_eivat_os...

Mitä järkeä ylpeillä "toimivasta" toimeentulotuesta, jota ne kaikkein heikko-osaisimmat eivät edes osaa/jaksa/pysty käyttämään? Säästöä toki tulee valtiolle... kiva paikka säästää (epäillä sopii että takkiin tulee pitkässä juoksussa).

Kaikkein hienointa on huomata että työttömille, masentuneille, jne. monet osaavat olla nykyään peräti kateellisia, kun saavat (mikä on oletus, joka usein on väärin) helevetisti tukia!!!

Pekka Pylkkönen

Ja sitä tarkoitin ihan vakavissaan että voitaisiinko pitää huolta ihan oikeasti siitä että laki toteutuu? Siis että nekin saavat tarvitsemansa lääkkeet jotka eivät sitä toimeentulotukea omin nokkineen osaa hakea. Lääkärin pitäisi ehkä ruveta terkkarissa kysymään vanhukselta että onhan tällä varaa hankkia määrätyt lääkkeet? Sanoa että ei ole mikään häpeä ottaa apua vastaan ja pyytää sosiaalityöntekijä vaikka paikalle jos se näyttää tarpeelliselta.

Ollaan keskusteltu tästä aiemminkin ja siitä olemme samaa mieltä että tukien kohdentumisessa on valtava ongelma.

Teoriassa minusta toimeentulotuen taso on melko korkea kaikkine lisämomentteineen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #7

Tiedän että on keskusteltu eikä siinä mitään että samaa mieltä monesta. Mutta turha odottaa ettei reagointia tulisi aiheeseen, joka kerta jatkossakin mikäli asioita ei ole hoidettu kuntoon. En kai voi jättää yksipuoliseksi uutisoinniksi tilannetta tai ihmisille tulee perin vääristynyt kuva elleivät itse tiedä asioista...

Kohdentuminen ei vain toimi sillä että "käsketään" lääkäreitä sun muita kyselemään että mites on saatkos ostettua nää (mitäs luulet mikä on yleinen suomalainen vastaus moiseen.. ei taida aina rehellisesti tulla vaan parhaimmillaankin kiertäen ja kaartaen). Ei noita vastuita voida eri ammattikunnille hilata.
***********************************************************************

"Ja sitä tarkoitin ihan vakavissaan että voitaisiinko pitää huolta ihan oikeasti siitä että laki toteutuu? "
--------------------------------------------
Toki. Huolta pitäisi pitää ja silleen... ei vain vieläkään monien vuosikymmenten jälkeen homma toimi eikä se vaikenemalla ja hyssyttelemällä ainakaan parane. Saati sillä että jaksaisin joka kohdassa kehua että Suomen sosiaaliturva mikäli sitä osaa/jaksaa hakea on ok verrattuna joihinkin muihin maihin. Joten turha tässä on olla vaiti, kun lain henki ei vuodesta toiseen toteudu.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kun mainitsemaasi lakia https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/199714... tutkii niin näyttäisi siltä, että köyhillä on ylipaljon yhteiskunnan kustantamia etuuksia, joten rahan puute ei voi olla todellinen ongelma, jos vaan osaa hakea etuuksia.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #6

Sossusta saa lain mukaan korvausta mm. seuraavista asioista: "sanomalehden tilauksesta, puhelimen ja tietoliikenteen käytöstä ja harrastus- ja virkistystoiminnasta aiheutuvat menot sekä vastaavat muut henkilön ja perheen jokapäiväiseen toimeentuloon kuuluvat menot" Moni palkansaaja tinkii näistä menoista, joten siihen nähden laki lupaa köyhille aika paljon.

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska Vastaus kommenttiin #11

Lain mukaan ?? Käytännössä ei todellakaan saa, vaan nuo sisältyvät normaaliin toimeentulotukeen ja toimeentulotuki taas on laskennallinen juttu.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #12

Noin näyttäisi lukevan laissa, eli tässä asiassa laki ja käytäntö taitavat olla eri asioita (kuten myös monen muunkin lain kohdalla). Yksi syy lisää korvata sosiaalituet perustulolla.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #11

Voi kun ymmärtäisit että nuo mainitsemasi maksetaan siitä pienestä perusosasta, ei kukaan saa mitään harkinnanvaraista lisätukea noihin. Köyhä joutuu päinvastoin tinkimään noista kaikista jos meinaa syödä, maksaa yllättävät menonsa vaikkapa pesukoneen rikkoutumisen tai lääkärikulunsa. Sairaalalaskutkin joutuu maksamaan siitä perusosasta niin on ainakin eräälle tuttavalleni käynyt kun hänelle mätkähti sairaalassaoloajalta kerralla 450 € maksu. Hän yritti kysyä sossusta avustusta, sieltä sanottiin vain ei oota.

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska Vastaus kommenttiin #16
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #16

Mutta Tuossahan juuri tulee se että henkilö ei tiennyt oikeuksistaan tai osannut hakea tukea. Laki ei anna sossulle mahdollisuutta jättää lääkäri- tai sairaalamaksuja maksamatta. Myös pesukone tulee sossun maksettavaksi mikäli käytössä ei ole esimerkiksi pesutupaa.

Ja ei monelle työssäkäyvällekään jää yhtään sen enempää käyttörahaa kuukaudessa. Eli ei sen suurudessa pitäisi olla valittamista - silloin kun siis saa sen mitä laki määrää.

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska Vastaus kommenttiin #20

Vaan, kun asia ei mene noin, kenties jossakin harvassa kunnassa/kaupungissa menee, mutta yleisesti ei mene, lukee mitä lukee.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Sikamaiset köyhät, sairaat ja kurjat iskivät jälleen. Tajuamatta ottaa edes etuuksiaan (myös tilastojen mukaan kuten on huomautettu monesti) eli valtio sen kuin säästää, mutta silti heitä (köyhiä, sairaita, kurjia, jne) kehtaa kadehtia. On se jänskää se elämä ja oikeutettu kadehdinta niitä kohtaan, joilla menee huonommin. Jos sen about ainoan kerran lainaan Arhinmäkeä (harvoin ollut IMHO oikeassa mutta..) ja totean että kyllähän te kehtaatte.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #9

Kaikille perustulo, ilmainen terveydenhoito ja lääkkeet, niin ei tarvitsisi kenenkään "kadehtia" ketään. Väittäisin, että köyhien sosiaalietuuksia pidetään esillä, jotta rikkaiden vielä suurempiin etuuksiin, kuten ylisuuriin työeläkkeisiin, palkintovirkoihin, tai pankkiirien välistävetoihin ei kiinnitettäisi huomiota.

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska Vastaus kommenttiin #13

Pitääkö köyhää kadehtia ?
Toivottavasti oli sarkasmia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Euroopan neuvosto toki myös valittaa liian heikosta Suomen sosiaaliturvasta...

http://yle.fi/uutiset/euroopan_neuvostolta_sapiska...

Mikä nyt itselleni on pienempi asia (kyllä sillä elää, mikäli sen saa.. aina toki voi parantaa, mutta kunhan sen nyt jokainen saisi, joka siihen on oikeutettu)... eli kunhan nyt väliinputoajat saisivat EDES SEN heille kuuluvan sosiaalituen, mikä useinkaan ei Suomen byrokraattisessa järjestelmässä käy.

Järjestelmiä pitäisi automatisoida "pikkaisen" järkevämmiksi, koska nykyinen järjestelmä syrjäyttää ihmisiä sen verran tehokkaasti että ei siitä hyödy loppupeleissä ihminen eikä valtio. Ihania ihmistragedioita toki seuraa ja kai siitä jotkut saavat itselleen ylemmyydentunteen ja voivat paremmin, kun joillakin menee huonommin.

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

Alkujuttuuni voisin lisätä tämän päiväisen toisen uutisen, eli vähävaraisia on tulossa maahamme lisää, koska Microsoft lopettaa Salon tehtaan ja näin ollen jälleen 2300 työtöntä lisää !
Lisäksi miten välillisesti vaikuttaa esimerkiksi koko Salon kaupunkiin ?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Mitä ihmettä?Suomi,pohjoismainen hyvinvointi-sivistysvaltio,joka ainoana pohjoismaana pitää lapsia,perheitä,vanhuksia asunnotta,ja LEIPÄJONOISSA.115 euroa kommuunin eli eu-kolhoosin tasa arvoan edistäjän ja kokoomuslaisten/keskustan ynm.poliitikkojen arvoyhteisön jäsenmaksusta ei ole paljon silloin!Ja kun muistaa että suomessa on pohjoismaiden alhaisimmat lapsilisät,niin täällähän vasta perheitä ja lapsia arvostetaankin.Eläkeläisten asumistukia alennettiin,ja lääkekorvausten omavastuuta nostettiin,taas kerran,siis kamoon,suomi pitää huolta omistaan!Vuokratkaan eivät ole nousseet kuin 20% ja veroja nostetaan edelleen,kunhan ehtivät kreikkakriisinsä mediassa jauhaa loppuun.EUssahan on ollut JATKUVA kriisi,sen alusta loppuun asti.

Kun suomi maksaa nettomaksuja joka vuosi enemmän,on toki miljoona köyhää vähän tässä maassa,nähden hyväosaisten määrään.Suomessa,jossa lapsia huostataan laittomasti köyhyyden varjolla,ja maksatetaan veronmaksajilla sekin miljardin vuosimaksulla,verovaroista.Voi hyvänen aika,kannattaa tosiaan:perheille saisi 790 euron vrk. laitosmaksulla jo kymmenet tuet kuukaudessa,ja elättäisi puoli kylää.
Ei missään tapauksessa:se kun on asiantuntijoiden mukaan vaikuttavampaa,halvempaa,tuloksellisempaa.Ei,pitää tehdä mielenterveyspotilaita suomeen,nuorista,ja syrjäytyneitä,itsemurhakanditaatteja mielummin.On tärkeätä elättää ulkolaisia konserneja,ja tukea niiden verovapaata toimintaa,voittoa,sijoittajille ja omistajille jne.Tietysti kun hyötyjiä on ne siellä mukana häärivät.

Toimeentulotuki,jota eivät perheet saa aina,kuten eivät LAINMUKAISIA MUITAKAAN TUKIAAN,ei jaella kuten eun ja suomen poliitikoille,pankeille, ilmaiseksi.Sinne sossun luukulle ei ihmiset hevin lähde,ellei ole todellakin se viimeinen hätä.Kun sinne menevät joutuvat nöyryytettäviksi,koko yksityiselämänsä,pankkisalaisuutensa,terveystietonsa jne.jne.levittelemään kaikenkarvaisille sos.viranomaisille,joilla ei ole edes lakien tuntemusta.

VASTA 2017 KELA alkaa hoitamaan toimeentuloasiat,ja sossuille jää TÄYDENTÄVÄN TOIMEENTULOTUEN arviointi,johon on toki lait siihenkin.Toimeentulotukilakia uudistettiin kylläkin jo nyt aiemmin.Toki duuneistaan pois potkitut pääsevät jo nyt sossujen ja TE-tston moniammatilliseen arviointiin ja seurantaan,koska sossut on laitettu ihmisten niskaan tekemään huosta-arvioitaan ja elämänhallinta-arvioitaan näistä yhteiskunnan loiseläjistä,joiksi ihmiset muuttuvat yhdessä yössä,potkut saaatuaan.EU arvoyhteisö näyttää parhaita palojaan,kun epätasa-arvoa eun alueella karsitaan.Yhdentyminen ja toveruus,sosialistinen kolhoosi,kommuunin ihanuus.

Matkustakaapa nyt,koska sama valuutta(paitsi ei edes muissa pohjoismaissa)passia ei tarvita,paitsi kun sitä kysytään.Eli mitä lobbareiden lupauksista jäi?Paitsi suomelle 90 miljardin velat?Duunipaikatkin meni.Mitään hyvää ei eu-kolhoosi ole suomelle tuonut,eikä tuo,ainoakaan eun ylipappi ei ole hyvistä puolista pystynyt yhtäkään esittämään.Ainoa mitä saatte on lisämaksut,ja kohta seuraava maa joka tarvitsee rahaa.Kun lisätään vielä "taakanjako"onkin kolhoosi tapissaan.

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

Oikeassa olet ja napakasti kerrottu !

Toimituksen poiminnat