KimmoToroska Sanottavaa

Yksi ja todellinen syy, miksi vienti sakkaa !

Nyt kun hallitus "tuskastelee" sen asian parissa, että vienti pitää saada vetämään ja koska nyt vienti on laskenut vuodentakaisestakin roimasti, pitäisi hallituksen mielestä hyväksyä nämä kaikki kiristykset ja leikkaukset ja siis perusteena se, että vienti kasvaisi.

Onko herrat ministerit ja jopa edellisen hallituksen ministerit (joita tässäkin hallituksessa mukana) huomanneet sellaista asiaa, että kun typeriin EU:n määräämiin Venäjä pakotteisiin lähdettiin mukaan, niin vientimme supistui rajusti ja supistuu edelleen, juurikin pääosin siitä syystä, että Venäjä pakotteet vaikuttavat ja kyllä, valitettavasti meihin enemmän, kuin Suomen osalta Venäjään konsanaan.

Stubb kyllä vakuutteli aikoinaan, kun Suomi kyseisiin pakotteisiin otti osaa, että vaikutukset ovat Suomelle minimaaliset, jos edes mitään vaikutusta tulee olemaan. Mutta kuten on huomattu, vaikutukset ovat melkoiset ja nyt hallitus typeryyttään, tai taitamattomuuttaan yrittää kuroa sitä menetettyä vientiä kiinni eläkeläisiltä, työttömiltä ja pienipalkkaisilta raastaen !

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Olenpa ennenkin kysynyt että mitä olivat sellaiset Suomessa valmistetut tuotteet joita EU kielsi meitä sinne viemästä? Olisi kiva kuulla.

Kyllähän Venäjälle edelleen viedä saa ja viedäänkin. Onko meillä huonot myyntitykit vai olisiko pitänyt alkaa katsella markkinoita muistakin ilmansuunnista jo vähän aiemmin?
Suomalainen ruoka on kuulemma maailman parasta ja terveintä. Miksi sellaisia tuotteita ei siis länsimaiden kaupoissa näy?

Vaan se viennin sakkaus on hieman alueellista. Toisilla maakunnilla menee paremmin kuin toisilla. Juurikin paikallisuutisissa kerrottiin miten länsirannikon satamilla menee nousseen viennin takia paremmin kuin vuosikausiin. Idässä menee sen sijaan huonommin.
Jos kuilu tuosta vielä kasvaa niin ennemmin tai myöhemmin joku keksii kysyä, kuulkuvatkohan noin epäsuhtaiset alueet samaan valtioon.

Oikeasti itävienti sakkaa koska rupla devalvoituu. Ihan oikeasti kaipaisin konkreettisia esimerkkejä niistä toimenpiteistä joita Suomi voisi tehdä estääkseen ruplaa heikkenemästä.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Onko mitään muuta paikkaa kuroa kiinni menetettyjä vientituloja kuin keskiluokkaiset veronmaksajat.
Kerro jos tiedät.

"Suomalainen ruoka on kuulemma maailman parasta ja terveintä. Miksi sellaisia tuotteita ei siis länsimaiden kaupoissa näy?"

Sitä minäkin ihmettelen.

Erkko Korppaanmäki

>Suomalainen ruoka on kuulemma maailman parasta ja terveintä

Ranskalaiset keittiömestarit tiettävästi itkevät itsensä iltaisin uneen, kun heillä ei ole keittiössään suomalaisia maataloustuotteita.

Petteri Hiienkoski

"Nyt kun hallitus "tuskastelee" sen asian parissa, että vienti pitää saada vetämään ja koska nyt vienti on laskenut vuodentakaisestakin roimasti..."

Taantuma taitettu ja vienti vetää mutta hallitus lietsoo vastakkainasettelua
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Toimituksen poiminnat