KimmoToroska Sanottavaa

Maamme on säilyttämisen arvoinen ! Ainakin minusta.

Aihetta huoleen ? Minusta kyllä.

Kuten olen monesti todennut, niin olemme pieni itsenäinen oman kulttuurin omaava kansa, oman maan itsenäisyyden ja rauhassa elon puolesta taistelemaan joutunut, sekä vapaudesta ja kulttuuristamme, eli suomalaisuudesta kovan hinnan aikoinaan maksamaan joutuneet.
Nyt kuitenkin kaikki on tehty luovutettavaksi ilman vastarintaa pois ! Miksi ?
Jaa a, minä ainakaan en sitä voi käsittää.
Meillä on kovalla työllä rakennettu maa, joka on suomalaisille hyvä ja olemme sitä suojelleet maailman pahuudelta.
Nyt kuitenkin johtomme on valmis päästämään tämän kaiken murenemaan, johtuen juuri täysin eri kulttuurista tulevista turvapaikanhakijoista, joista aitoja hädässä olevia on vain pieni osa.

Eli nyt käynnissä oleva ”rikastuttaminen” suoritetaan päättäjiemme toimesta maahamme täysin ilman vastarintaa, eli he eivät arvosta isiemme taistoja ja maamme rauhallisena pysymistä !
Olemme joutuneet ja olleet valmiita tiukentamaan omaa elintasoamme, vaatimuksiamme, tekemään enemmän ym ym, jotta maamme suomalaisena ja rauhallisena pysyisi, mutta mutta ...
Nykyinen ja edellinen hallitus on tehnyt päätöksiä, joilla koko entinen hyvinvointivaltio laitetaan täysin kumoon, nykyisin ainoastaan hallitus jatkaa "hyvinvointivaltion" nimitystä ( kansalaisethan sitä ei siksi koe) ja perustellen näitä kaikkia leikkauksia sen pystyssä pitämiseen ja jopa turvapaikanhaku bisnestä välttämättömäksi.
Me olemme huonommassa jamassa, kuin esim. Kreikka ja silti meiltä leikataan ostovoimasta roimasti ja perusteluna on "hyvinvointivaltion" tulevaisuus, jotta lapsillemme ei jäisi niin suuri velka maksettavaksi ja jo muutaman päivän kuluttua tuosta päätöksestä hallitus kuitenkin päättää ½ miljardin euron lisäbudjetista turvapaikanhakijoiden kuluihin ! Joten mikä tärkeintä päättäjille ? Vuotuiset kuluthan turvapaikanhakija rumbasta tulee olemaan 1-2 miljardia varovaisesti arvioiden.
Maamme on totaalisessa lamassa, Eurooppa hälytystilassa, mutta mitä tekee Suomi ?
No, avasi vastaanottokeskuksia lähes joka päivä, mutta kuka niistä kuluista välittää, pitäähän vieraanvarainen olla, vai pitäisikö kuitenkaan ?
Ei todellakaan !
Nyt oikeasti rajat kiinni, rajavalvonta tiukaksi ja välitön käännytys rajalta vähintäinkin paperittomille, ilmat lämpenevät ja niin myös uusi vyöry on alkamassa.
Venäjä teki hienon päätöksen, kun lupasi sulkea turvapaikanhakijoiden pääsyn maahamme pohjoisesta, vaan ei se riitä, sillä jospa laitettaisiin myös oma rajavalvontamme kuntoon, jokaisen itsenäisen maan pitää valvoa oman maansa rajoja ja suojella kansaansa, miksi siis Suomi ei niin tee !
Mikään kansa, joka on n.5.5 miljoonainen, ei kestä tällaista vyöryä, ei taloudellisesti, eikä myöskään niin, että oma kauan vaalittu ja hyväksi havaittu kulttuuri säilyisi !Kukaan ei tiedä, montako sataa, tai tuhatta terroristia on maahamme ”turvapaikanhakijana” tullut, virallinen luku ministeri Orpolta on hieman yli 300, mutta mikä on totuus. Vaikka maassamme olisikin tuo 1% turvapaikanhakijoista terroristeja, siinä on juuri se 1% liikaa, miettikääpä vaikka jos teillä on 100 irtokarkkia ja yksi niistä on myrkytetty, haluaisitteko silti napostella niitä ?

Euroopassa on pamahdellut tuhoisasti ja on vain ajankysymys, milloin Suomi kokee saman, eikä siinä vaiheessa lohduta päättäjien vakuuttelut, että se oli vain yksittäistapaus !

Oma teemani on ollut jo pitkään: On tullut aika olla itsekäs, ensin Suomi ja suomalaiset !

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kyllä kuules nimenomaan nyt tässä päiväkohtaisessa tilanteessa on syytä korostaa monikulttuurisen globalismin merkitystä, varsinkin nyt kun on ilmaantunut se uudenlainen ydinasepelotekin kaukana tai lähellä radikalisoituvien itkupotkuraivarina jos ei olla kunnolla. Sitäkin silmälläpitäen ehdotetaan maailmanuskontojen yhteistyötä pyhien kirjojen vihapuhetekstien moderoimiseksi modernin sivistyksen tasolle - ks. Maailmanekumenian haaste nyt: turvapaikka terrorismilta kaikille! http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214664-m...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

...ja ytimekkäästi totta joka säe.

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska Vastaus kommenttiin #3

Juurikin niin, totta kun sanelee, niin on oma mielikin parempi !

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kiitos mielipiteestäsi. Tämä vahvistaa pysymistäni kaukana Suomesta. Oma, amerikkalainen perheeni on tervetullut (lähes) kaikkiin muihin maihin kuin maahan josta itse olen lähtöisin, Suomeen.

En ole koskaan ymmärtänyt miksi oman perheeni maahanmuutto alentaisi Suomessa jo asuvien elintasoa, mutta kun sitä joka päivä toitotetaan esimerkikisi Puheenvuoron kirjoituksissa, niin pakkohan se on uskoa.

Oma isäni rakensi Suomea koko ikänsä ja osallistui kaikkiin vaadittuihin sotiin. Hän ei koskaan ollut sulkemassa Suomen rajoja, joka siis on nykynuorten tendenssi. Hän sitävastoin toivotti oman perheeni tervetulleeksi Suomeen, mutta tällainen "monikulttuurisuus" ei nähtävästi enää ole sopivaa.

Uskon tosiaan että on vain "ajankysymys" milloin Breivikin iskut kopioidaan myös Suomeen. Muusta terrorismista en itse olisi huolissani.

Joten: pitäkää rajanne kiinni ihan vapaasti. Löydän kyllä muitakin maita jonne veroeuroni tai dollarini kelpaavat.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Todella outo kirjoitus. Ulkona Euroopan ja Suomen nykytilanteesta kuin lumiukko. Mutta eiväthän jenkit vanhan maailman asioista mitään tiedäkään.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Jenkit" ymmärtääkseni tarkoittaa Suomessa USA:n kansalaisia yleensä, eikä ainoastaan pohjoisvaltiolaisia, kuten täällä USA:ssa.

Suomessa on yleensäkin kovin syvään juurtunut käsitys siitä että USA:ssa asuu vain tyhmiä ihmisiä. USA:ta kohtaan tunnettu viha Suomessa liittyy varmaan tähän yleiseen ulkomaalaisiin kohdistuvaan vihamielisyyteen: onhan kyseessä Euroopan ulkopuolinen maa.

Kummastuttaa joskus vain se, että mitä pahaa suomalaiset ovat kokeneet USA:n heille tehneen että tämä vastenmielisyys olisi oikeutettua.

Risto Salovaara Vastaus kommenttiin #24

Onhan sinulla luulot ja ajatukset, me koemme Euroopam ulkopuoliset vastenmielisinä ? Kuten japanilaiset tai vaikka australialaiset ? Kyllä sieltä USAsta kuuluu outoja ja ei kai voi kun todeta, että ei kai se ihme ole, jos teitä pidetään vähän yksinkertaisina....

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #25

En luule mitään vaan olen oppinut omista kokemuksistani. Euroopan ulkopuolisille asetettiin juuri äskettäin Suomessa yliopistoissa lukukausimaksut, jopa niille paluumuuttajille jotka ovat uskaltautuneet tilapäisesti asumaan esim. USA:ssa. Myös perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelmassa nimenomaan mainitaan Euroopan ulkopuolelta muuttavat (myös Suomen kansalaiset) sellaisiksi jotka tullaan pakkosijoittamaan Suomen pienpaikkakunnille ja joiden on myös pystyttävä todistamaan olevansa "hyödyksi" Suomelle.

Tottakai USA:ta pidetään maailman pahimpana maana, ja amerikkalaisia ilkeimpinä, yksinkertaisimpina jne. Ei tämä mitään uutta ole: ihmettelin vain mistä tuo viha johtuu. Kyllä japanilaiset ja australialaisetkin saavat osansa tästä vihasta, mutta USA näyttää Suomessa edelleen olevan se kaikkein vihattavin, kuten kommenteistasikin ilmenee.

No, USA:ssa meihin maahanmuuttajiin suhtaudutaan suopeasti. Suomessa ei. Johtuuko se amerikkalaisten "yksinkertaisuudesta" vaiko "pahuudesta", on minulle yhdentekevää. Olen valintaani tyytyväinen.

Risto Salovaara Vastaus kommenttiin #28

Eli kun emme anna ilmaista yliopistokoulutusta vaikka amerikkalaisille, niin olemme vihamielisä ? On kyllä hyvä, että olet muuttanut sinne jonnekkin, vielä kun pääsisi "muistakin" eroon....

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #29

Kyseessähän on uusi laki joka koskee myös suomalaisia, jos he ovat sattuneet käymään Euroopan ulkopuolella. Laki koskee "EU-alueen ulkopuolelta tulijoita", ei siis kansallisuutta.

Ja kyllä, hyvä minustakin. Suomi ei ole maahanmuuttajille sopiva maa. Mutta aivan kaikista meistä suomalaisista voi olla vaikea päästä eroon.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #24

Suomessa amerikkalaisia sanotaan usein jenkeiksi. Ei ole kyse mistään vihasta, vaan on tunnettu tosiasia, että yhdysvaltalaiset eivät ole kiinnostuneita oman maansa ulkopuolisesta maailmasta, eivätkä tiedä siitä juuri mitään. Sen näkee kuulemma sikäläisestä uutistarjonnastakin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #26

Näitä suomalaisten kuvittelemia "tosiasioita" on varmaan paljon, ja ne suurimmaksi osaksi näyttävät kohdistuvan ulkomaalaisten ominaisuuksiin.

Tämä on osa sitä suomalaisten suurta ulkomaalaisvihaa ja -pelkoa, joka on nykyisin voimissaan. Amerikkalaiset, ruotsalaiset, saksalaiset, somalit... kaikki saavat osansa, eikä muutosta varmaan ole tulossa ainakaan tämän sukupolven aikana.

Olisi kuitenkin hyvä jos Suomessakin opeteltaisiin sietämään ulkomaalaisia. Muuallakin niin tehdään. Nämä kuvitelmat "tosiasioista" ulkomaalaisiin liittyen ei tätä sietämistä ainakaan lisää.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Salakari, sotaan osallistuminen oli todellakin radikaalia rajanssulkemista, tosin ei täysin onnistuttu.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Moni kansalainen näinä päivinä haluaa auttaa heikompiosaisia. Niin omia kansalaisia kuin tänne vainoa paenneita.

Johan se nyt on kumma että kaiken maailman toroskaiset haluaisivat senkin kieltää.

Tero Tuomola

Jukka Salakari. Tässä on hiuksenhieno ero siinä ovatko maahanmuuttajat elintasopummeja ym pohjapaskaa muslimimaista vaiko oikeaa työperäistä maahanmuuttoa muista sivistys valtioista. Ihan mielelläni otan tänne työtä tekeviä ja rauhanomaisia ihmisiä muista sivistysvaltioista mutta mitään elukoita näistä muslimimaista tänne en tod halua kylvämään noita terrori iskuja ym tuhoa. Tässä asiassa ei ole kyse edes tasa-arvosta vaan ihan puhtaasta maalaisjärjestä joka sekin yritetään kaataa rasismin nimissä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Niinpä. Jotkut näkevät hiuksenhienon eron maahanmuuttajien välillä, mutta esim. Suomessa eroa nähdään tuskin lainkaan. En itsekään näe itseäni millään lailla "parempana" maahanmuuttajana Suomeen tai USA:han kuin kukaan muukaan maahanmuuttaja on.

"Pohjapaskaa muslimimaista" tarkoittanee niitä kolleegojani, joilla on samanlainen koulutus ja kokemus kuin itselläni ja joiden kokemusta olen päässyt työssäni näkemään. Musliminuskoisilla ystävilläni on aivan samat arvot ja tavoitteet elämässään kuin itsellänikin: tehdä työtä, elättää perhe, saada lapsilleen parempi tulevaisuus, viettää rauhaisa vanhuus...

Ehkä jossain vaiheessa Suomessakin vielä tullaan hyväksymään vieraat kielet, etniset ruuat ja muu elämän monimuotoisuus. Nykyisellään vain täytyy ihmetellä että niin pieneen maahan mahtuu niin suuri määrä vihaa.

Kyllä ulkomaalaisten kanssa kannattaisi yrittää tulla toimeen, heitä on sentään enemmän kuin suomalaisia, kuten Jari Tervo joskus tokaisi. Se voisi edesauttaa myös kansainvälisiä kauppasuhteita.

Risto Salovaara

Sinne USA:aanhan tuli niitä toivottuja ulkomaalaisia 7.11, niitäkö tarkoitat ? Hiuksenhieno ero tosiaan niissä, toiset tulee laivalla ja toiset oikein lentivät paikalle. Toivotaan lisää tuollaisia teidän ihanan maan valloittajia !

""Pohjapaskaa muslimimaista" tarkoittanee niitä kolleegojani, joilla on samanlainen koulutus ja kokemus kuin itselläni ja joiden kokemusta olen päässyt työssäni näkemään. Musliminuskoisilla ystävilläni on aivan samat arvot ja tavoitteet elämässään kuin itsellänikin: tehdä työtä, elättää perhe, saada lapsilleen parempi tulevaisuus, viettää rauhaisa vanhuus..."

Onko sinulla Jukka mitään tajua siitä, mitä Euroopassa tapahtuu ? Oletko koskaan kuullut sanaa ISIS ? Et ? No koitan ymmärtää...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #9

Trolli mikä trolli.

SOME on tahallaan väärin ymmärtäjien paratiisi ja sonnanjauhajien taivas.

Kukaan ei pistä hanttiin, jos Suomeen saapuu sivistyneitä, kouluttautuneita, kielitaitoisia ja ammattitaitoisia muuttajia mistä tahansa päin maailmaa.

Suomeen heitä tosin on viime vuosina saapunut vain vähän.

Missä päin Yhdysvaltoja Jukka asunee kun hänellä on muslimiuskoisia ystäviä? Muslimien tarkkaa lukumäärään Yhdysvalloissa ei edes tiedetä, koska heitä tilastoidaan niin monella eri tavalla, mutta suhteessa Yhdysvaltain väkilukuun heitä ei kovin paljoa liene.

Lisäksi Yhdysvaltain muslimit ovat pääsääntöisesti integroituneet, koska Yhdysvalloissa ei ole "taikaseiniä."

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/vihar...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #10

Totta kai pistää hanttiin, kovastikin. Jos lukisit erilaisten keskustelupalstojen sisältöä, ovat kaikki tummaihoiset saman syrjinnän kohteena, ihan sivistyksestä, koulutuksesta, kielitaidosta ja ammattitaidosta riippumatta. Esim. Rajat Kiinni-facebookryhmässä on esitetty kovinkin rasistisia näkemyksiä jopa USA:n presidentistä ja hänen vaimostaan. Samanlaista vastenmielisyyttä Suomessa tunnetaan muita uskontoja, kieliä tai kulttuureita kohtaan.

Suomen Kuvalehti uutisoi äskettäin kuinka jopa vääränlainen suku- ja etunimi on johtanut siihen että terveydenhoitohenkilökunta ei "kelpaa" suomalaiselle potilaalle. Samassa jutussa kerrottiin että Helsingin seudulla on paljonkin (ei vähän) alkuperältään ulkomaalaisia lääkäreitä, jopa johtotehtävissä.

Mitään "taikuuksia" en tiedä muslimikolleegoideni harrastavan. Taitaa olla jokin lokaali suomalaistapa.

Risto Salovaara Vastaus kommenttiin #18

Älä mies usko kaikkea mitä lehdet kirjoittaa, kannattaa hiaman yrittää käyttää niitä omia aivoja, jos niitä on suotu... mainitsit SK, ota mukaan YLE,HS, IL, IS jne, näitä riittää. Tummaihoisuus ei sinänsä ole ollut Suomessa syrjinnän syy, sotket taas USA:n ja Suomen, mutta nykyisin alkavat ihmiset olla kyllästyneitä näiden pakolaisten jalustalle nostamiseen, ennen tätä homot nostettiin lähes Jumalan asemaan, nyt mamut.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #9

Kyllä mielestäni minulla "tajua" on. Eurooppaa riivaa ankara xenofobia joka kohdistuu ei pelkästään vieraan kulttuurin ihmisiin, vaan myös eri mielipidettä edustaviin henkilöihin.

Keistä "toivotuista ulkomaalaisista" mahdat puhua? Itse en pitäisi laivalla ja lentäen matkustamisen eroa "hiuksenhienona".

Mieltäni lämmittää kuitenkin tuo kutsumisesi USA:ta ihanaksi. Totta on että meidän maahanmuuttajien on paljon helpompi tulla hyväksytyksi USA:ssa kuin Suomessa.

Olen kyllä kuullut sanan ISIS, montakin kertaa. Tuosta järjestöstä käytetään myös nimeä Daesh, oletko kuullut?

Risto Salovaara Vastaus kommenttiin #20

Jotenkin tuntuu, että kaikki ei ihan mene perille, käytin sarkasmia, kun kerroin osan USAn tulijoista tulleen 7.11 lentäen, mutta ei valitettavasti mennyt perille.....

Tuohon, että maahanmuuttajien on helpompi tulla hyväksytyksi USAssa kuin Suomessa en usko alkuunkaan, eikä niitä voi edes verrata, sillä sinne ei tietääkseni oteta ihmsiä hotelliin makaamaan ihan vain noin huvikseen valtion piikkiin, vaan sinne on tultu töihin, koska paikallinen "KELA" ei korvaa kaikkea, kuten täällä.
Ne ulkomaalaiset, jotka ovat omilla opeillaan saaneet täällä työtä ja asettuneet tänne asumaan, on otettu hyvin vastaan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #21

En ole nähnyt mitään uutista liittyen 7.11. lentäen tulijoihin. Mistä ihmeestä mahdat puhua? Tarkoitatko 7.11.2015? En löytänyt mitään erityistä tuon päivän tulijoista, ellet tarkoita tätä uutista: https://aviation-safety.net/wikibase/wiki.php?id=1...

Olen itsekin elänyt Suomessa maahanmuuttajana jonkin aikaa amerikkalaisen perheeni kanssa, eikä meitä "otettu hotelliin makaamaan ihan vain noin huvikseen valtion piikkiin". Kysymys on varmaankin itse kehittelemästäsi kuvitelmasta. Onko joku tullut Suomeen 7.11. ja saanut tällaisen kohtelun vai mitä tarkoitat?

Suomeen tulevien ulkomaalaisten kohtelussa ei ole mitään eroa ovatko he töissä vai ei. Sinun kannattaisi seurata uutisia siitä miten Suomessa maahanmuuttajiin suhtaudutaan.

Risto Salovaara Vastaus kommenttiin #22

Pahoillani, tietenkin tarkoitin 9.11. Mistä minun mielestäni kannattaisi seurata uutisa, kerro ihmeessä, mistä saan oikean kuvan ?

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Artikkeli asiaa. Suomen päättäjien tehtävä on turvata Suomen kansalaisten hyvinvointi ja turvallisuus kaikissa olosuhteissa. Suomi ei ole eikä pidäkään olla Äiti Teresa. Islaminuskonto on vaarallinen ismi, mille ei pidä antaa mitään sijaa Suomessa. Katsokaa mitä tapahtuu Euroopassa, esim. Ruotsissa, missä paikoitellen täysi anarkia päällä. Jos Suomi tulee jatkamaan tällä itsemurha-tiellä,jossain vaiheessa suomalaiset alkavat puolustautumaan aseellisesti, tämä on väistämötöntä tällämenolla. Nytjo osa suomalaisista alkanut radikalisoitumaan ja se ei lopu millään mmarxilaishumanistisilla liturgioilla, päinvastoin. Sairautta syytä pitää hoitaa, ei sen oiretta. Matut ulos tästä maasta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En oikein ymmärrä millä oikeudella vetoat veteraanien ja edellisten sukupolvien uhrauksiin. Et sinä voi määritellä millaisen Suomen puolesta enoni kaatui 21-vuotiaana Rukajärvellä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Käsittääkseni suomalaiset taistelivat ainakin vuonna 1939-1940 laitonta maahantunkeutumista ja suomalaisen kulttuurin vastaista ideologiaa vastaan.

Vuodesta 1941 vuoteen 1944 suomalaisista osa taisteli Suur-Suomen luomiseksi ja osa taisteli kun käskettiin. Suomalaista kulttuuria levitettiin naapuriin miekan voimalla.

Kesäkuusta 1944 alkaen taas taisteltiin laitonta maahantunkeutumista ja suomalaisen kulttuurin vastaista ideologiaa vastaan.

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

Salovaara haluaa näemmä tarkoituksellisesti muokata jutun sellaiseksi, mikä itselle sopii.

Risto Salovaara

Kimmo, nyt en kyllä ymmärrä mitä tarkoitat ? Minä vastasin Jukka Salakarin kirjoitukseen ja sinä kirjoitat, että minä muokaan juttuasi ? Selitä minulle yksinkertaiselle ?

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

Sori, meni nimi sekaisin, Salakaria siis tarkoitin !

Toimituksen poiminnat